Cuma servise la filter untuk elak habuk masuk hidung kita dan buang sawang2 bagi nampak baru. Assalamualaikum,terima kasih kerana sudi berkongsi.. Inilah Motor Blower yang menarik masuk habuk dan kotoran dalam kereta anda pergi ke Cooling Coil. Inilah punca utama yang anda perlu ambik perhatian. Mende ni mesti dicuci sekerap mungkin untuk pastikan Cooling Coil dapat bertahan lama. Kerja-kerja mengeluarkan blower dan cooling coil untuk dicuci..

Tetiba aircond kereta aku tidak sejuk masa aku ontheway gi jemput cik isteri dari pejabat sepanjang perjalanan hanya keluar angin panas je. Hose aircond ni merupakan kali kedua aku tukar hujung tahun lepas aku pernah tukar juga gara-gara bocor.. Kalau korang perasan nampak tak getah tu macam berminyak..

15 tahun dulu pernah buat keje aircond.. Jai, terima kasih dgn kata2 perangsang tersebut. Assalamualaikum,Compressor jalan dan angin sejuk, bila mula2 ON, lepas sampai satu tahap compressor berhenti terus dan angin panas mula keluar. Salam bro.nk tnya.aircond sy compressor jalan dr on xbrenti2.pnh sekali compressor overheat smpi trip eletrik satu umah.aper mslh nyer yer.bkn ptt aircond die auto on off ker.. Slm aircond acson 1 hp..da sevis..sejuk ..x lama pastu bekelip lampu oren 3 kali bertrusan n kluar angin panas.sy terpaksa off dan on semula..

Salam, sy baru pindah rumah, guna aircond lama, sblm ni aircond sejuk mcm biasa kt umah lama.. Baru sehari pakai dh x sejuk dan berbunyi bising. Bila technician aircond dtg kata piping tersumbat dengan minyak..

Perniagaan ini dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputera. Mcm mana yg dikatakan compressor hi-amp? Mcm mana cara guna clamp meter masa refill gas? kedai servis aircond kereta pencerahan bos… Kiranya owner bengkel ni ada ilmu juga dalam bidang Facebook untuk meningkatkan lagi pelanggan dekat bengkel dia. Kerja-kerja memasang kondensor baru..

Bila kompresor dah tak bekerja dengan betul.. Maka tekanan yang kuat akan berlaku dah menyebabkan hose tu mudah bocor.. Itu yang tokey kedai cakap.. Kalau salah aku bohonglah korang.. Salam, sy nak alihkan indoor unit. Nak tutup paip gas yg mana atu untuk simpan gas dlm tabung?

Sambil-sambil tu aku layan game bola Malaysia lawan Korea Selatan. Tapi dapat tengok first half je la. Kira-kira jam 5 petang keretaku siap. Bro Amirul menerangkan serba sedikit benda yang selama ni aku tak ambil tahu.

Masa ni matahari dekat betul-betul atas kepala.. Brader ni tengah pening xde laluan untuk plug…kat rumah SA memang x banyak plug… Ok la tu kalau bley on.

Sebelum tu aku dah study dan cari maklumat pasal service aircond myvi ni serta anggaran kos jika berlaku kerosakkan melalui internet. Korang boleh dapatkan tips-tips mengenai aircond kereta di Facebook Bengkel Aircond Melaka. Aku jumpa bengkel ni pun melalui Facebook juga.

Ada yang kata kalau kereta dah 5 tahun atau jarak perjalanan kita dah melebihi 150,000km bersedialah untuk tukar kondensor yang baru.. Sebab aku punya kereta memang dah lebih dari 150,000km memang patutlah dah rosak.. Jadi disebabkan memang dah genap 5 tahun aku pakai kereta tu dan memang langsung tak pernah service aircond tu.. Aku pun cubalah servey-servey pusat service aircond yang murah dan senang aku hantar..

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *